Saturday, April 13, 2013

my weekend

waahhhh i loike my weekend..
this week all my family member berkampung kat rumah termasuk faiha qisya n balqis..
but not my both bro-in-law.. masing2 ada kerja mungkin.. tapi takpalah sng sikit nak duk rumah.. kekekekeke..

ofcos lah heaven meriah gilos n semestinya bising dengan karenah2 my anak2 buah... ahakss..
qisya n balqis kan sebaya so dorg main berdua.. faiha masih blom boleh join.. dak kecik lagi...hehee..
so aktiviti pagi tadi bawak dorang jalan2 kat laman rumah... pheewww walaupun 2 org je tapi penat jugak taw... terkejar sana terkejar sini.. haha


p/s: faiha duk diam2 dalam rumah eh.. hehe

after riadah.. *chewaahh* my sis n i try buat pavlova.. walawehh bertahun da aku berhajat nak buat.. alhamdulillah tadi tercapai lah hajat tuh...nah nie nak tunjuk pic. jerk..

 itulah antara bahan2 nye.. korang google je mst terus dapat.. melambak! haha

tgh tunggu oven panas..first trial kena skema tak bole menderhaka pada resepi.. hakhak..
but kitorg tak bli baking paper.. ganti dgn kertas minyak aje.. hehe

 yumyum !

walaupun sedikit gelap,,hehe kerana sedikit kesilapan teknikal tapi takpa hasil tetap marvelos !

beli whipping cream yg cik epal suggest.. baru jadik.. patutlah b4 nih durian crepe tak berapa menjadik..masalah whipping cream benanyer..haha

 haaa kan dah kata,, yang hitam tuh no hallah.. dah tepek krim n touch up dgn buah.. cun gak jadinya... hahahaha

yaiy nanti nak buat laggiii... :) pagi buat malam dah habess... haha tapi yang nie manis gilos bagi gua.. lepas nih haruslah dikurangkan gulanya... hidup biar sihat... 

p/s: moga lepas nih weekend2 ku juga cerah2 dan ceria2 belaka.. aminnn... hehe


2 comments:

  1. Mok..rindu kat u... T_T..

    p/s: ayat pancing nak pavlova..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2..kacang je nih... hahaha

      Delete