Saturday, December 22, 2012

nak yang best je -.-'

' eeeee xmo lah kerja kat situ, kena kerja siang malam, xde life '

' ishh tempat tu sabtu ahad pon kadang2 kena kerja tau, toksah lah, nanti bilanye nak gi berjimba '

' kerja kat situ tak best lah, asek kena marah dengan bos je, tak pon kena dengan manager '

' heyyy jangan kerja kat situ, nanti senior buli '

~dah tu, duduk rumah jelah bercucuk tanam itu pon kalau ada tanahnya~

-..-'

aku percaya, kalau jiwa dan hati kita takda bersama-sama dengan kerja yang kita lakukan, kita tidak akan rasa puas..ada jelah salah dan silap nya..

tetapi, kalau kita bersangka baik dengan setiap yang kita lakukan, niatkan kerana Allah, insyaAllah semua akan okay..diberkati dan dipermudahkan..

'all is well' -kata amir khan..

makanya, jom kita cintai segala apa yang kita lakukan..
yang menambah saham ke syurga, bukan neraka taw..  ^___^

sekian.




No comments:

Post a Comment